Eco Beauty Desktop Eco Beauty Mobile

Hur effektiva är ekologiska hudvårdsprodukter?

Fungerar ekologiska ingredienser överhuvudtaget? Det låter kanske för bra för att vara sant att effektiva produkter kan tillverkas av ingredienser av naturligt ursprung istället för i laboratoriet. Men kraftfull hudvård med ekologiskt certifierade ingredienser som är snälla mot din hud existerar faktiskt. Och hur kan det vara så undrar du kanske?

Hur effektiva är ekologiska hudvårdsprodukter? Sanningen om naturliga ingredienser

En produkts effektivitet beror på hur ingredienser bearbetas och hur formulan utvecklas.  Att hitta korrekt balans av ingredienser i en formula kräver intensiv forskning. Detta gäller även när man arbetar med extrakt av naturligt ursprung som till sin natur är komplexa och olikartade.  

Garnier har ägnat mer än 10 år till att hitta leverantörer och på att utveckla rätt kombination av ekologiska ingredienser av naturligt ursprung till den nya produktserien Garnier Bio. Hela serien, förutom konjaksvampen, är COSMOS ORGANIC-certifierad av Ecocert Greenlife enligt COSMOS-standard(3). Varje produkt är dessutom noggrant utvecklad med stjärningredienser av naturligt ursprung med fördelar för varje hudtyp.

ekologisk eterisk citrongräsolja

Garnier Bio Fresh Lemongrass Purifying Gel Wash utnyttjar egenskaperna från ekologisk eterisk citrongräsolja för att rengöra normal till kombinerad hud. Citrongräsets essens frigörs med ångdestillation och vår formula hjälper till att avlägsna smuts, olja och rester från föroreningar från huden.  Om produkten används med vår naturliga konjaksvamp hjälper den till att ta bort döda hudceller och talg som har samlats på huden som kan täppa till porerna och orsaka orenheter.

Ekologisk arganolja

Ekologisk arganolja är nyckelingrediensen i vår multianvändbara Rescue Balm från Garnier Bio som kan användas på hudområden som känns torra och grova. Den omsorgsfulla utvinningsprocessen bevarar de naturligt närande egenskaperna från fettsyrorna i oljan och den lätta, snabbabsorberande formulan gör så att huden känns närd och återfuktad. 

ekologisk eterisk lavandinolja

Genom att tillföra denna ingrediens i en antirynk-ansiktscreme sätter Garnier ekologisk eterisk lavandinolja från Frankrike i rampljuset. På två veckor får Bio Anti-Wrinkle Day Care huden att se mjukare ut(1) samt kännas uppstramad(2).  Och så är det kliniskt bevisat att formulan boostar cellförnyelsen.

Med växtbaserade ingredienser och innovativa formulas som omedelbart ger resultat på huden visar Garnier Bio hur effektiv ekologisk certifierad hudvård kan vara.  

(2)För 79 % av kvinnorna. Självbedömning, 52 frivilliga.
(2)För 71 % av kvinnorna. Självbedömning, 52 frivilliga.
(3)Tillgänglig på http://COSMOS.ecocert.com