Thyme Desktop Thyme Mobile

Tre fördelar med timjan

Du har säkert någon gång känt smaken av denna krydda i en favoriträtt - men visste du att timjan även kan förändra din hudvårdsrutin? Här är 3 anledningar till varför du bör inkludera lite timjan i din hudvårdsrutin.

Det är dags för vacker hud! 3 fördelar med att använda den naturliga ingrediensen timjan.

1. Den har naturliga egenskaper som motverkar orenheter på huden.
Att uppnå en ren och fin hy kan vara knepigt. Om din hud har tendens till orenheter och du vill skapa en hudvårdsrutin med ingredienser av naturligt ursprung kan du kika efter en formula som innehåller timjan.

2. Det är en fantastisk antioxidant
 Tack vare dess höga vitamininnehåll är timjan en naturligt kraftfull och antioxidant ingrediens. Antioxidanter bekämpar fria radikaler och är ett avgörande inslag i en hudvårdsarsenal som skyddar dig mot skadliga, utifrån kommande, faktorer.

3. Den är oslagbar på att ta bort olja
Timjan är en naturligt balanserande ört, så den är särskilt bra på att balansera fet hud.  Stora porer, blank hud och hud med benägenhet för orenheter är vanliga problem om man har fet hud och timjans medfödda förmågor hjälper till med att bekämpa alla tre på ett naturligt sätt. Det bästa stället att hitta denna ingrediens är i ett ansiktsvatten som är utvecklat som ett  extra steg i din rutin, särskilt om du använder makeup eller kraftigare produkter. Timjan ger ditt ansiktsvatten en extra boost utan att torka ut huden. För att uppnå känslan av rengjord hud som inte känns stram kan du testa Purifying Thyme Perfecting Toner från Garnier Bio. Det är ett ekologiskt certifierat ansiktsvatten som innehåller rengörande timjan. Vattnet rengör grundligt genom att avlägsna smuts och rester på huden för att motverka tilltäppta porer och även minska storleken på porerna, för en jämn hudyta som ser fräsch ut.

Nu känner du till timjans alla egenskaper - är det inte dags att testa att lägga till den i din hudvårdsrutin?