Färga håret hemma

Undrar du hur man färgar håret i en inspirerade hårfärg? Det kan vara skrämmande, men det finns ingen anledning att tveka inför att färga håret hemma om du följer dessa enkla tips som steg-för-steg hjälper dig att uppnå en fantastisk hemmafärgning!

Så färgar du håret hemma med vår steg-för-steg-guide för att få fantastiska resultat

Börja med att hitta rätt produkt
Det finns några fantastiska färger tillgängliga: Olias oljebaserade formula innehåller ingen ammoniak för en behaglig doft och är berikad med naturliga blomsteroljor för att ge din hårbotten optimal komfort.
Color Sensation-serien ger resultat som ser naturliga ut medan Nutrisse är berikad med oljor av naturligt ursprung. 

Förberedelse är A och O
Innan du börjar, se till att du har allt du behöver nära till hands.  Se till att du har dina handskar och eventuella redskap inom räckhåll.  Ta på dig en gammal t-shirt eller kasta en gammal handduk över axlarna för att skydda kläderna, och se till att du skyddar dina badrumsytor också. 

Följ instruktionerna
Kom ihåg att göra varningstestet för allergi innan du färgar håret.  När du är redo att börja färga - läs och följ noga instruktionerna. Om det står att färgblandningen ska verka i 20-25 minuter, låt det då inte sitta i i 40 minuter i hopp om ett mer intensivt färgresultat då detta kan skada ditt hår. Och kom ihåg att det är viktigt att applicera färgblandningen noggrant för en jämn täckning över hela håret.

Vårda håret efter färgning
Undvik schamponering i 2 eller 3 dagar efter färgning av håret.  Detta gör att färgen fäster bättre i hårfibrerna så att resultatet håller längre. När du ska tvätta håret igen, använd produkter som är utvecklade för färgat hår. Om du har valt en färg som är mycket ljusare än din ursprungliga nyans kan du använda en färgkorrigerande toningsprodukt för att undvika oönskade orange eller gulaktiga nyanser.

Så färgar du håret och får fantastiska resultat
Nu vet du att det inte finns något att vara rädd så länge du följer våra enkla steg. Beväpnad med rätt hårfärg, och några närande produkter för att skydda dina lockar efteråt, är du nu redo att sätta igång direkt!