Dealing with blackheads DESKTOP   Dealing with blackheads MOBILE

Så hanterar du pormaskar

Alla utom de riktigt lyckosamma är bekanta med pormaskar, de svarta små prickarna som är signalementen för tilltäppta porer. Finns det några skönhetsrutiner eller hudvårdsprodukter som på riktigt kan hantera pormaskar? Det gör det definitivt, läs vidare för att lära dig mer.

Så hanterar du pormaskar. Följ vår femstegsguide för att hålla pormaskarna i schack

Alla utom de riktigt lyckosamma är bekanta med pormaskar, de svarta små prickarna som är signalementen för tilltäppta porer. Finns det några skönhetsrutiner eller hudvårdsprodukter som på riktigt kan hantera pormaskar? Det gör det definitivt, läs vidare för att lära dig mer. 
- Ta din rengöringsrutin på allvar
- Exfoliera varje vecka
- Punktmarkera problemområden med pormaskplåster (strips/remsor)
- Välj naturligt oljeabsorberande ingredienser
- Lev en hälsosam livsstil

Så hanterar du pormaskar

Steg 1: Rengör huden noggrant 
En bra ansiktsrengöring minskar uppkomsten av nya pormaskar och gör de befintliga mindre framträdande eftersom rengöringen tar bort de oljor som kan täppa till porerna. Välj en ansiktsrengöring för fet hy, som Garnier Plus Active Cleansing Gel. Använd ansiktsrengöringen dagligen innan du går och lägger dig för att rengöra huden från dagens smuts och föroreningar.

Steg 2: Testa en scrub en gång i veckan
Att exfoliera kan hjälpa huden att få nytt liv och att hålla de oljeproducerande körtlarna i balans. Välj produkter som riktar sig särskilt till hud som lätt drabbas av pormaskar. Testa de som innehåller exfolierande ämnen som perlit eller LHA, eller antibakteriella ämnen som salicylsyra. Dessa ämnen är särskilt bra för problemdrabbad hud. Att exfoliera huden en gång i veckan kan avlägsna överflödig talg eller ansamlingar av smuts i porerna, samt ge huden näring och nytt liv. Testa Garniers Pure Active Peel Off ansiktsmask och upplev vilken skillnad den gör.

Steg 3: Pormaskplåster mot orenheter
Garnier Pure Active Strips är perfekta för att göra sig av med pormaskar på avgränsade områden. Dessutom är de mycket tillfredsställande att använda. Men kom ihåg att pormaskplåster endast motverkar symtomen. Om du vill gå till botten med problemen måste du skaffa dig en ordentlig hudvårdsrutin.

Steg 4: Produkter som innehåller kol 
En ansiktsmask eller exfoliator som innehåller kol och är särskilt framtagen för hud som lätt drabbas av pormaskar kommer absorbera överflödigt fett och göra din hud ren och fräsch. Med Pure Active 3 in 1 Charcoal kommer du få både en rengörande ansiktsmask och en varsam exfoliering. 
Ingrediensen med naturligt ursprung     i Pure Active rengör effektivt. Den beter sig likt en magnet som drar ut orenheter från dina porer och är särskilt effektiv mot blemmor, finnar och pormaskar.

Steg 5: Gör några enkla livsstilsförändringar
Slutligen ett tips du säkert har hört flera gånger förut men som tål att upprepas: Skydda dig från solen och sov ordentligt för att förbättra din huds välmående.

Varför uppstår överhuvudtaget pormaskar?

Det finns en enkel orsak till pormaskar: Talg, den naturliga oljan som kroppen bildar för att göra huden smidig, stark och fuktig. Problemet uppstår när porerna blockeras och oljan inte kan komma ut. Den ansamlas då i porerna och bildar en liten plugg, vanligen kallad pormask. 
Om du har en pormask kanske du frestas av att klämma den men om du gör det riskerar du att få ärr och förvärra problemen. Följ istället femstegsguiden ovanför och ta själv kontrollen över pormaskarna.