Brown Highlights Desktop Brown Highlights Mobile

Skillnaden på brunett och mörkbruna hårfärger

Vad är brunett?

De flesta människor använder termen ”brunett” synonymt med mörkbrunt hår. Men visste du att det faktiskt rör sig om ett spektrum av nyanser, från ljusbrun till mellanbrunt och till och med svart? Det låter säkert konstigt, men naturligt svart hår är egentligt djupt mörkbrun. Håret ser svart ut på grund av en kombination av struktur och undertoner, men analyserar du ett svart hårstrå i mikroskop så ser du att färgen är brun.

Vad är brunett och på vilket sätt skiljer det sig från mörkbruna hårfärger?

Så, nu vet vi att brunett innebär mer än bara brunt hår.  Nu ställer du dig kanske frågan vad det egentligen spelar för roll? Jo, detta innebär att det inte finns någon gräns på dina möjligheter om du vill bli brunett! Ljus-, mellan- eller mörkbrun, valet är helt ditt eget och du kan enkelt och bekvämt ändra din hårfärg hemma.  Nu när du vet vad ”brunett” betyder är du välkommen att kika på några av våra inspirerande färgidéer.  

Att bli brunett


Oavsett om du väljer Mörk Brun från Olia, som drivs med kraften av olja, eller Djup Gyllene Mörkbrun från Nutrisse kan du vara säker på att du kan hitta den perfekta färgen för dig. Men hur bestämmer du vilken nyans du ska välja? Hudton kan spela en viktig roll när du ska välja rätt hårfärg för dig.  Till exempel, om du har en kall hudton med bleka eller rosa undertoner är en kall hårfärg typiskt mer smickrande.  För dig som har en varm hudton, dvs gyllene eller olivfärgade toner får du oftast ett snyggt resultat med med varma hårfärger som mörk rödbrun eller kastanjebrun.  Försök leta efter nyanser med röda eller orange undertoner, som koppar, karamell och honungsbrun.  Om du redan är brunett kan du också välja att använda en ljusare nyans för accenter, vilket resulterar i brunt hår med highlights eller en vacker brunett balayage.

Oavsett vilken nyans du väljer kan du nu säga att du är stolt över att vara brunett.