lemongrass desktop lemongrass mobile

Citrongräs i hudvård

Citrongräs används ofta för att piffa till olika maträtter, men visste du att det även kan användas i hudvård för en fantastisk effekt? Läs mer här om hur du kan använda denna ingrediens i din hudvårdsrutin – till allt från rengöringsprodukter till en god och vederkvickande nattsömn.

Vad är citrongräs och vad är fördelen med att inkludera det som en del av din hudvårdsrutin?

Vad är citrongräs?

Trots namnet är det aromatiska och tropiska *citrongräset* inte på något sätt släkt med citrusfamiljen, det är den fräscha och fruktiga eteriska oljan som har en doft av citron. Med sitt ursprung i Indien är det ett kraftfullt extrakt, känt för sina många användningsmöjligheter.
Från avstressning för kropp och själ till hudrengöring - det finns fler än bara några fördelar med ekologisk eterisk olja för hud- och skönhetsvård. 

Ekologisk citrongräsolja har blivit ett självklart inslag i skönhetsprodukter tack vare sin härligt fräscha och lite syrliga doft. Studier har även visat på den lugnande effekten som aromaterapi med eteriska oljor har för både kropp och själ.  Den fantastiska doften av ekologisk eterisk citrongräsolja är ett härligt sätt att få dina sinnen att slappna av och samtidigt passa upp din hud. För att själv uppleva kraften från ekologisk citrongräsolja kan du prova rengöringsgel och balanserande ansiktscreme från Garnier Bio. 

5 fördelar med citrongräs

Reducerar överflödig olja
En av de bästa sakerna med ekologisk eterisk citrongräsolja är att det hjälper till att reducera olja på huden samt att det har en avmattande effekt på blank hud. Den hjälper till att förebygga att olja samlas på huden och verkar sammandragande så att den olja som redan finns på huden reduceras. Den hjälper även till att tillföra huden en vacker lyster.

Bekämpar orenheter
Idag vet man att citrongräs har antibakteriella egenskaper samt att den motverkat svampinfektioner.  Som del i en hudvårdsformula är den ett fantastiskt redskap för att bekämpa orenheter och hålla huden ren.

Rengör huden
Eterisk olja från ekologiskt citrongräs har rengörande egenskaper vilket gör den perfekt till hudvårdsprodukter.

Neutraliserar fria radikaler
Antioxidanter hjälper till att neutralisera fria radikaler som kan vara skadliga för din hud. Som naturlig antioxidant är ekologisk eterisk citrongräsolja även ett försvar i kampen mot fria radikaler och hjälper till att få huden att se fräsch och välmående ut.

Främjar en god natts sömn 
Tack vare dess lugnande och avs'lappnande egenskaper (och inte minst den vidunderliga doften) kan ekologisk eterisk citrongräsolja hjälpa dig att glida in i en god natts sömn.  Och vi vet redan att alla behöver sova gott om natten!

Det blir inte mycket bättre. Testa att inkludera citrongräsets fördelar i din rutin för en renare och fräschare hud idag.