Ta bort gula undertoner.

Oavsett om det beror på att du tvättar håret för ofta, produktuppbyggnad eller externa faktorer, så kan blont hår ofta utveckla oönskade orange och gula toner. Läs vidare för att ta reda på hur du behandlar problemet.

Har ditt blonda hår börjat få gula undertoner? Är du inte säker på hur du skall korrigera det? Följ våra råd!

Skydda ditt hår
En stor del av anledningen till varför blont hår får gula toner beror på yttre faktorer. Detta är särskilt vanligt efter sommaren, när ditt hår har utsatts för UV-strålar och klor. För att undvika det fruktade gula håret kan du använda en hatt när du solar och en badmössa när du badar. Kom även ihåg att använda en värmeskyddande produkt när du använder värmeredskap för styling. Detta kommer att säkerställa att dina färgade lockar framstår som mer levande och är bättre skyddade. 

Rätt produkter
Ett annat sätt att motverka den gula effekten i blont färgade hår är att neutralisera den med ett silver/lila schampo som innehåller lila pigment.

Färgning
Om du inte har naturligt ljusblont hår kan du behöva bleka håret först för att uppnå önskad nyans. Detta är en övergångsfärg från din nuvarande hårfärg och gör håret gulaktigt. Du vill välja rätt produkt och rätt appliceringsmetod för att undvika att den gula pigmenteringen förblir i håret. Var noga med att undersöka vilken produkt och metod som passar dig bäst, genom att jämföra din naturliga grundnyans med den blonda nyans som visas på förpackningen med blekningsprodukten.  Ask- och platinafärger är särskilt bra för att neutralisera gulaktiga toner, men oavsett vilken färg du väljer, se till att alltid följa instruktionerna noggrant. 

Hårinpackning med färgpigment
Köp en inpackning som innehåller kalla färgpigment för att minimera gula skiftningar och för att tillföra extra glans.  En inpackning med färgpigment kan dämpa orange och gula toner samtidigt som den tillför fantastisk näring och vårdar håret grundligt. I själva verket är denna sortens inpackning extremt fördelaktig för att hålla dina lockar i toppskick, oavsett om de är färgade eller inte.  

I grund och botten är det alltså så att om ditt blonda hår börjar gulna behöver du inte få panik.  Det finns många lösningar så att du kan återställa håret till en vacker blond färg på nolltid.