Cornflower Desktop Cornflower Mobile

Blåklint i hudvård

Du känner kanske bäst till blåklint som en vacker blå blomma, men, det har visat sig att den är mycket mer än det. Blomman besitter några mycket effektiva hudvårdsegenskaper. Därför använder Garnier Bio ekologiskt blåklintvatten i sitt lugnande micellärvatten. Läs mer om fördelarna med ekologiskt blåklintvatten och varför du borde testa ett micellärvatten med denna kraftfulla ingrediens!

Vad är blåklint och vilka fördelar för den med sig för en renare hud som ser välmående ut?

Vad är blåklint?

Blåklint är en lugnande ingrediens som utvinns från de blå blommorna och deras lugnande egenskaper gör dem till ett perfekt val för alla hudtyper. Ingrediensen är även känd för att ge en skön känsla på trötta ögonlock och tillför därför huden en lugnande upplevelse vid dagens slut.  

3 fördelar med blåklint

Lugnar och tillför känslig hud en behaglig känsla

Ekologiskt blåklintvatten speciella egenskaper är att den hjälper till med att lugna huden och för att den friskar upp och ger lyster. Dessutom ger den ingen oljig känsla på huden samt känns lugnande och behaglig på hud som har varit i solen. 

Hjälper trötta ögon

Känns dina ögon trötta mot slutet på dagen eller efter för mycket tid framför skärmar? Huden runt ögonen är särskilt ömtålig och sårbar för skador om man gnuggar och gnider för hårt eller från smink och föroreningar. Eftersom ekologisk blåklint har lugnande egenskaper är produkter som innehåller denna ekologiska ingrediens fantastisk för det ömtåliga ögonområdet. Lägg en bomullspad, indränkt med Garnier Bio Micellar Water med blåklintvatten, på ögonområdet i några sekunder för att hjälpa till med att uppnå en naturlig och strålande look.

Avlägsnar varsamt smuts och rengör huden

När man är trött är det lätt att glömma att ta bort sminket och ibland kan det även vara svårt att få bort. Testa att använda micellärvatten som sminkborttagning- för att varsamt rengöra samtidigt som du lugnar huden. Micellar Water innehåller micellärer vilket är finurliga små partiklar som fungerar som magneter.  När de används i kombination med blåklintvatten fångar micellärerna orenheter och lyfter smuts från huden. På så sätt kan ett micellärvatten hjälpa till med att lugna huden efter en lång dag.

Micellärvatten med blåklintvatten har funnits inom skönhetsvärlden i några år, men många av oss har ännu inte utnyttjat dess egenskaper. Det är en fantastisk och milt rengörande sminkborttagning men är även mycket mer än så. Micellar Water med blåklintvatten är närmast en allt-i-ett-hudvårdsprodukt. Det är en makeupborttagning, ansiktsrengöring och ansiktsvatten i en och samma flaska. Och du behöver inte skölja av huden efter att du har använt micellärvattnet - du är redo för din skönhetssömn direkt. Kan det bli mycket bättre?