first fixed slider

Vad är aloe vera?

Växten aloe vera är en suckulent med tjocka, gröna blad som lagrar vatten. När det är torrt väder öppnar växten sina porer och kan överleva även i höga temperaturer utan att torka ut.

Inne i bladen finns ett gel-liknande ämne, aloe vera-gel, som också innesluter fukten. Det är denna del av växten som används i produkter eftersom det är en naturligt lugnande ingrediens. Du minns kanske det från första gången du smorde aloe vera-gel på din solsvedda hud? Det finns inget som upplevs riktigt lika uppfriskande som aloe vera på huden. I hudvård är den gröna växten bra som fuktgivare och för att lugna huden. Ofta hittar du aloe vera i aftersun-produkter.

aloevera1

Hur använder jag aloe vera?

Ett enkelt sätt att få tag på denna mångsidiga ingrediens är genom att extrahera den kylande, rena aloe vera-gelen direkt från växten. Det görs genom att dra loss ett blad från en aloe vera-växt, skära upp det längs kanten och skrapa ur gelen med en sked.
Du kan välja att applicera gelen direkt från bladet eller använda en fuktighetskräm eller liknande produkt som innehåller aloe vera. Det är en ingrediens som lätt tas upp av huden.

Historien bakom aloe vera

Denna populära ingrediens tros ha anor från de gamla egypterna, som kallade aloe vera ”odödlighetens växt”. Där var gelen hemligheten bakom fysisk skönhet och hälsa.
Växten odlades på stenristningar och var bland de många gåvor som gavs till avlidna faraoner för att följa dem på deras resa mot underjorden.
Aloe vera-växten ansågs vara helig och skänkt av gudarna.

aloevera2

Vad är aloe vera bra for?

Aloe vera är känt för sin mångsidighet och läkande effekt på huden. Denna ingrediens är verkningsfull mot allt från insektsbett, skrubbmärken och brännsår, till eksem och andra hudproblem eftersom den både lugnar och kyler huden.

Gelen som lagras i aloe vera-växtens blad innehåller glykoproteiner som har lugnande egenskaper. I aloe vera finns också polysackarider som verkar återuppbyggande.

Dessutom tillför aloe vera massor av fukt till huden. Applicera exempelvis gelen i ansiktet för en avslappnande och fuktgivande ansiktsmask.

Sist men inte minst har aloe vera-gelen en antibakteriell verkan. Den innehåller ett antibakteriellt ämne som gör den väl lämpad som raklödder eller rakgel. Den tar också bort ögonmakeup effektivt och passar särskilt för dig med känslig hud.

Aloe vera-produkter

Den populära växten har varit älskad länge och är fortfarande populär världen runt. Det är den bland annat för att den sägs vara bra för flera saker. Därför hittar du också aloe vera i olika hudvårdsprodukter från Garnier.