first fixed slider

Vad är hyaluronsyra?

Det kan kanske låta lite skrämmande att nämna syra och hudvård i samma mening, men hyaluronsyra är faktiskt en naturlig och strukturell komponent i huden, samt en superingrediens inom hudvård.

Det är en gel-liknande substans som delvis är gjord av polysackarider, vilka naturligt finns i kroppen och verkar som en bindväv i huden. Våra kroppar producerar allt mindre hyaluronsyra när vi blir äldre. Det innebär att huden snabbare mister fukt och volym, vilket kan bilda fina linjer.

Man har upptäckt att hyaluronsyra bland annat kan användas i hudvård, eftersom det är en fantastisk fuktgivare som kan hålla 1000 gånger sin egen vikt i vatten.

 

Kräm med hyaluronsyra och andra produkter

 
Idag finns det många produkter med ett riktat innehåll av hyaluronsyra som förbättrar hudens struktur och fuktnivå. Hyaluronsyra finns i allt från hudvård, som krämer och serum, till ansiktsmasker, makeup och kosttillskott.

Som du kanske har märkt är hyaluronsyra en superingrediens inom hudvård. Bli klokare på hyaluronsyra och dess många fördelar här:

Acide1 1 466x850 L

VAD ÄR HYALURONSYRA?

Hyaluronsyra är trögflytande, består delvis av polysackarider och finns naturligt i människokroppen. Hyaluronsyran används bland annat i hudvård där den är en fantastisk fuktgivare.

 

Hyaluronsyra ger fukt

Efterhand som vi blir äldre minskar fukten i huden, vilket påverkar dess naturliga förmåga att verka som en barriär mot stressfaktorer från den omgivande miljön.
Hyaluronsyra är en verkningsfull ingrediens som tillför fukt till huden, liksom den håller ögonen fuktiga och lederna smidiga.

Acide2 466x600 M
Acide3 466x600 M

Effektiv i både stor och liten storlek

Hyaluronsyra finns i både en stor och liten molekylstorlek, som var och en har sina fördelar.
Det är viktigt eftersom huden tar upp dem olika. Den lilla tränger djupt in i huden och den stora bildar en fin hinna med en gynnsam och anti-inflammatorisk verkan. 

Hyaluronsyra mot torr hud

Hyaluronsyra är bra för alla hudtyper och åldrar, då dess grundläggande egenskaper är att tillföra fukt och elasticitet till huden. Särskilt om du har tendens till torr hud kan hyaluronsyra bidra med den extra fukten som kanske saknas.

 

Hyaluronsyra och C vitamin

 

Hyaluronsyra och C-vitamin är ett fantastiskt par som tillsammans ger dig det bästa från två världar. Där hyaluronsyra tillför fukt och smidighet är C-vitamin med till att ge huden lyster. Dessutom kan C-vitamin bidra till ett normalt bildande av kollagen i huden.