first fixed slider

En global undersökning visade att även om 81 % vill leva mer hållbart har färre än 6 % vidtagit dagliga åtgärder för att skydda vår planet.* Dessa videor syftar till att dela expertkunskap och praktiska råd om hållbarhet som är knutna till skönhetsindustrin.

Följ med oss ​​på denna resa för att utforska ämnesområden som plast och förpackningar, vattenanvändning och green sciences. På så sätt kan du öka din kunskap och få praktiska råd med syftet att göra hållbarhet mer tillgängligt samt att ge människor möjlighet att ta #OneGreenStep i sin vardag.

*Källa: Garnier Sustainability Research 2021

Paketering

  

Garnier befinner sig på en resa mot grön skönhet. Innan 2025 kommer alla våra produkter att tillverkas helt utan jungfruplast. I det här avsnittet – Kan vi göra förpackningarna inom skönhetsindustrin grönare? tittar vi närmre på några av de miljövänliga innovationer som vi redan har skapat, som te x en schampokaka förpackad i biologiskt nedbrytbar kartong. Du kommer även att få några av våra bästa tips för att leva lite grönare - varje dag.

Vatten

  

Ungefär 1/3 av jordens befolkning saknar idag tillgång till rent dricksvatten.
Efterfrågan på färskvatten växer (fram till 2050 förväntas efterfrågan öka globalt med 20 % till 30 %). Tillgången på färskvatten är utsatt på grund av klimatförändringar, vattensvinn och befolkningstillväxt. Vårt behov av vatten är avgörande, så det är viktigt att hitta lösningar och öka medvetenheten i denna frågan.
Det är därför vi på Garnier uppmuntrar konsumenter att byta till balsam som inte kräver ursköljning (leave-in-produkter) eller schampokakor för att spara på vattnet i hushållen. Av samma anledning återvinner vi vattnet i vår tillverkningsprocess som en del av vår resa mot grönare skönhet. Vi kan alla ta ett grönt steg för att göra hela vår värld lite grönare.