Garnier stöder ECL för #PROTECTYOURFUTURE

Garnier har ett uppdrag att skydda miljontals familjers framtid med den bästa möjliga formen av solskydd - även de barn med känslig hud. 

För mycket exponering för solljus är skadligt och kan leda till framtida problem, till exempel hudcancer vid vuxen ålder. På Garnier menar vi att vi har en skyldighet gentemot framtida generationer att säkerställa ett bättre liv för dagens och morgondagens ungdomar.
Sedan 2006  stöder därför Garnier Ambre Solaire  ECL (Association of European Cancer Leagues) för att öka medvetenheten om farorna med överdriven solexponering.

Med inspiration från det europeiska rådet mot Cancer 1 har Garnier och ECL sammanställt några råd för säker solning:

Håll dig i skuggan

sök dig till skuggan för att undvika den mest intensiva UV-strålningen. Var uppmärksam på reflektioner i din uppgivning som vatten, sand och snö.

Minimera din tid i solen mitt på dagen

Solen är starkast mellan klockan 11:00-15:00. Undvik att vistas i solen mellan dessa tider och ta en paus hemma istället.

Solskydd håller inte hela dagen

Solskydd håller inte hela dagen. När barn är aktiva försvinner eller gnuggas solcremen så småningom av. Solskyddet avtar efterhand så applicera igen om du svettas mycket, alt. varannan timme.

Känn efter och kolla huden regelbundet.

Kontrollera din hud regelbundet efter förändringar: födelsemärken och pigmentfläckar som ändrar form, färg eller storlek eller om det uppstår nya födelsemärken eller pigmentfläckar. Om du märker en förändring skall du kontakta din läkare.

Täck kroppen

Täck hela kroppen från topp till tå: använder du t-shirt, shorts eller byxor, hatt, solglasögon och solskyddsmedel är du bra rustad mot solens UV-strålar.

Hur reagerar din hud i solen?

Det är viktigt att du vet hur din hud reagerar i solen. Detta gäller särskilt dig som har mycket ljus hud, rött hår eller mycket fräknar då du i så fall är mest solkänslig.

Skydda huden mot solen även i stan

Var uppmärksam på solen oavsett var du befinner dig - hemma, på jobbet, i skolan, på förskolan etc. Våra solråd gäller inte bara på stranden, skidresan eller semestern.

1https://www.europeancancerleagues.org/cancer-prevention-the-european-code-against-cancer/

1 Det officiella index som används i hela världen. Mer information finns att hitta på WHOs hemsida: 

2http://www.who.int/uv/intersunprogramme/activities/uv_index