first fixed slider

EN MAROCKANSK NÖT MED URGAMLA EGENSKAPER

argan1

ARGANOLJAN HAR MÅNGA FÖRDELAR

Arganträdet är en avlägsen släkting till mandeln och växer bara i Marocko där den har varit uppskattad och ätits sedan berberna för första gången korsade de öde slätterna. Arganoljan har en härligt nötaktig smak och bland andra naturliga oljor har arganolja det högsta innehåller av antioxidanten E-vitamin. Arganolja är också rikt på fettsyror och squalen.

ARGANOLJA: TERAPI I EN FLASKA

ARGANOLJANS ÅTERFUKTANDE EGENSKAPER Tack vare sina naturligt mjukgörande egenskaper kan arganolja bevara fukt. Oljesyran i denna högkoncentrerade och kompakta olja hjälper till att bevara en god oljebalans. ARGANOLJANS ANDRA EGENSKAPER Arganoljan täpper inte till porerna och kan användas på huden. Den innehåller linolsyra och har en hög koncentration av E-vitamin, vilket betyder att den är rik på antioxidanter som hjälper till att bekämpa fria radikaler. 

argan2
argan3

ARGANOLJA FÖR HÅR FULLT AV GLANS

Ren arganolja ger med sina naturliga mjukgörande egenskaper glans och kan hjälpa till att göra håret lättare att reda ut.

 

ARGANOLJAN HAR FÖRÄNDRAT SAMHÄLLET I MAROCKO

I takt med att fördelarna med arganolja blivit kända och börjat uppskattas världen över har efterfrågan på arganolja stigit explosivt. De kooperativ med lokala kvinnor som uppstått för att möta efterfrågan arbetar ofta hållbart genom att bara skörda nötter som faller till marken. Den hållbara tillgången gör att den växande efterfrågan på arganolja påverkar miljön mindre. Och eftersom arganträdets rötter bekämpar jorderosion är det bra för ekosystemet att bevara en sund och produktiv träpopulation.

argan4