first fixed slider

ETT ÅTAGANDE FÖR GRÖNARE SKÖNHET FÖR OSS ALLA

Som världens ledande varumärke för naturlig skönhet på massmarknaden har vi möjligheten att bidra till att skapa en positiv inverkan, genom att leda vägen mot mer hållbar skönhet och skapa produkter som respekterar vår miljö och naturresurser.

VÅRA HÅLLBARHETSÅTAGANDEN I 5 STEG

Content Block 1 1

Mer solidarisk handel

Vi hjälper till med att stärka 670 lokalsamhällen som en del i vårt solidaritetsprogram. Innan slutet av 2025 kommer detta att innefatta 800 lokalsamhällen.

LÄS MER

Grönare och renare formulas

År 2019 var våra nya schampon och hårvårdsprodukter i genomsnitt 91 % biologiskt nedbrytbara*. 
Innan slutet av 2025 kommer vi att skapa högpresterande formulas som respekterar ditt hår och din hud och som drivs av kraften från grön vetenskap, som exempelvis bioteknologier. 

LÄS MER

Content Block 1 2
Content Block 1 3

Fler återvunna & återvinningsbara förpackningar

År 2019, och tack vare användningen av återvunnen plast, sparade vi 3670 ton jungfruplast. Innan slutet av 2020 kommer flaskorna till Fructis-serien att tillverkas av 100 % återvunnen plast i Europa och USA.

Innan början av 2025 kommer alla våra produkter att vara tillverkade av 100 % återvunnen plast och vara 100 % återvinningsbara, återfyllningsbara eller återanvändbara.

LÄS MER

Mer förnybar energi

Sedan 2005 har våra anläggningar och distributionscenter reducerat sin vattenförbrukning med 45 % och koldioxidutsläpp med 72 %. 

Innan 2025 kommer 100 % av våra industriområden  
att vara koldioxidneutrala.

LÄS MER

Content Block 1 4
Content Block 1 5

Fler åtgärder för att bekämpa plastföroreningar

Vi samarbetar med Ocean Conservancy för att bekämpa plastföroreningar och har mobiliserat 373 av våra kollegor till International Coastal Cleanup Day.

LÄS MER

first fixed slider

VARFÖR OCEAN CONSERVANCY?

Content bloc 3 1

Arbetet för att skydda havet

Sedan 1986 har denna icke-statliga organisation och dess frivilliga samlat mer än 136 000 ton skräp genom internationella kuststädningar och därmed minskat föroreningarna på stränder och vattendrag världen över.

Vi gjorde det!

Den 21 september 2019 deltog Garnier-team över hela världen med Ocean Conservancys internationella kuststädningsdag för att bekämpa havsplast. Tillsammans rensade vi 6 ton avfall från stränder och vattenvägar runt om i världen. Det är vi stolta över!

BESÖK PLASTICS FOR CHANGE

Content bloc 3 2