first fixed slider

Vad är C-vitamin?

C-vitamin är en antioxidant som stärker huden och kan hjälpa mot exempelvis pigmentförändringar och fina linjer. Det förklaras av att vitaminet i sin rena form både ökar cellförnyelsen och stimulerar bildandet av kollagen. Det är därför heller ingen överraskning att C-vitamin är en av de populäraste vitaminerna inom hudvård.

När du använder C-vitamin i din hudvård kan du uppleva en lätt stickande känsla och lite rodnad efter att du applicerat produkten. Det är mycket normalt. Det är viktigt att du känner efter och doserar produkten efter dina behov. Om du har mycket känslig hud rekommenderas att använda C-vitamin i lägre koncentrationer.

 

Vad är C-vitamin bra för

 

C-vitamin är ett mångsidigt ämne och en stark antioxidant med flera funktioner i din kropp.

Vitaminet har en naturlig och antioxiderande verkan på huden och är särskilt populär i hudvård där ett fräschare utseende eftersträvas. Om du drömmer om förnyad glöd och en hud med ett mer strålande utseende kan ett serum hjälpa med att minska synligheten av pigmentering och ge din hud förnyat liv.

 

Kan man använda C-vitamin ihop med andra ingredienser ?

Hudvård med C-vitamin kan enkelt kombineras med hudvårdsprodukter som innehåller andra aktiva ingredienser. Nedanför är ett litet axplock av några aktiva ingredienser som kan ingå i din hudvårdsrutin ihop med C-vitamin.

 
  • Hyaluronsyra är en utmärkt ingrediens som fuktar huden ordentligt och motverkar fina linjer.

  • Niacinamid bevarar effektivt fukten samt lugnar din hud och minskar rodnad.

 

 

 

Hur använder man C- vitamin?

Du kan använda serum med C-vitamin efter att du har rengjort din hud och innan du applicerar kräm och eventuell solkräm, om du använder serumet på morgonen.

Så här kan din hudvårdsrutin se ut: 

 
  1. Rengör din hud grundligt med antingen Micellar Water, rengöringsservetter eller en rengöringsgel.

  1. Använd en toner på den rengjorda huden.

  1. Applicera några droppar av C-vitamin serum.

  1. Använd eventuellt övriga serum.

 

  1. Applicera en ansiktskräm.

  1. Vi rekommenderar att du avslutar din hudvårdsrutin om morgonen med en solkräm eller en dagkräm med SPF – både under sommaren och vintern.