first fixed slider

GÅ INTE HEMIFRÅN UTAN SOLSKYDD

UV1

UV-FILTER: DÄRFÖR ÄR DE VIKTIGA

Det är omöjligt att överdriva den skadliga verkan som solen - särskilt solljusets ultravioletta strålar - har på huden. Utöver risken för hudcancer menar många hudläkare att UV-strålning, både de djupt inträngande UVA-strålarna och de ytligare UVB-strålarna, är den största enskilda orsaken till för tidigt åldrande och skador på huden. Vare sig det gäller rynkor, förlust av fasthet, pigmentfläckar eller torrhet så gör solen det värre. Ett bredspektrat solskydd som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar är avgörande för huden.

VILKEN SORTS SOLFILTER?

Solskyddsprodukter innehåller UV-filter som kan delas upp i kemiska (organiska) och fysiska (mineraliska) filter. De organiska filtren absorberar solstrålarna och förvandlar dem till värme. De mineraliska filtren reflekterar däremot solens strålar. 

 

UV2
UV3

VAD ÄR SPF?

SPF = Sun Protection Factor (solskyddsfaktor) Alla solskyddsprodukter ska idag vara märkta med vilken solskyddsfaktor de innehåller. Solskyddsfaktor anger hur stor del av UVB-strålarna som hindras innan de når huden. Ju högre solskyddsfaktor, desto högre skyddsnivå men kom ihåg att alltid upprepa appliceringen under dagen. 15-20 Medelhögt skydd 30-50 Högt skydd 50+ Mycket högt skydd

UV-FILTER KAN TILLSÄTTAS TILL ALLA HUD- OCH HÅRVÅRDSPRODUKTER

Allteftersom vi blir mer uppmärksamma på de många sätt varpå solen kan skada huden hittar SPF i allt högre grad till diverse läpp- och hudvårdsprodukter. Det är därför väldigt vanligt att hitta en ansiktscreme med solskyddsfaktor.

 

UV4